Zpět na hlavní stránku
Přepnout na KOMIKS
Nabídka
- Hlavní stránka
Historie
MAGNERON
Politika
Portrét
Recenze
  - Chystané knihy
Sekyroviny
Umění
  - Bůh stále neodpovídá
  - E-knihy
  - Sexuální kečup
Věda
- Galerie
- Archiv
- Členská sekce

Nejčtenější
- Mlčení nic ne (262685)
- Registrované (228281)
- Jak si naši p (91095)
- Takhle koment (72336)
- Cenzura české (65961)
- Píseň o rumu (63491)
- Sci-fi: Vrazi (63001)
- Já Tarzan (62668)
- China Miévill (62130)
- Jak Rostislav (61055)

Anketa
Momentálně není žádná anketa...

Vytvořeno v
Publikační systém AZRAEL 2.0

Novinky e-mailem
Chcete dostávat info e-mail s novinkami? Pak vepište svůj e-mail do formuláře a novinky vám začnou chodit přímo do vaší schránky!

Pokud už e-maily nechcete dostávat, odhlaste se zde.


Partneři
Oficiální stránky Andrzeje Sapkowského v ČR

Specializovaný web o komiksu

komiks.cz

SCIFIWORLD

Internetové knihkupectví KRAKATIT

Utopený Archimédes - Kritika pavědy

Nakladatelství Netopejr

CREW

FantasyPlanet.cz

Sponzoři

ORIGAMI komiks reklama
   Článek: Národ po intelektuálním holocaustu?
Vyšlo: 17.08.2004 | Rubrika: Politika
Napsal: Rostislav Hedvíček | Komentářů: 4419 | Prohlížení: 43174

 
...
 

Rekreuje se u bazenu, coz se po nasem rekne pool, dostal jsem se ne vlastni vinou do situace, ze jsem byl nucen vysvetlovat, jak se cesky rekne
"genetic pool". Geneticky bazen to neni, to zni blbe, je to souhrn
ziskanych genetickych udaju nebo mnozina ziskanych genetickych dat. To zni naprosto exaktne = matematicky. A teprve vcera jsem se dovedel, ze se to spravne cesky rekne "geneticky fond" ci "genofond". No budiz!

V roce 1986 jsem v Kanade, kde jsem tehdy zil, se zajmem sledoval verejnou debatu, na kanadske pomery skandal, v souvislosti s vyzkumem profesora na University of Western Ontario v London, Ontario, jmenem J. Philippe Rushton. Jeho vyzkum se tocil okolo mereni IQ a velikosti mozku v souvislosti s rasovym puvodem. Kanada je obyvana lidmi vsech ras a nedavne pristehovalecke vlny z Hongkongu a Afriky zretelne dodaly Rushtonovi spoustu studijniho materialu. A tak Rushton se svymi asistenty meril a pocital, pak vydaval vedecke prace, ze kterych mohl kanadska media a politiky trefit slak. Ze studii vyplyvalo, ze existuje rozdil v IQ a ve velikosti mozku mezi lidskymi rasami. Dosel k zaveru, ze orientalci (=Cinane) maji nejvyssi prumerne IQ, nasledovani caucasians (= belosi) a posledni byli cernosi. A to byl ten problem - cernosi nechteli byt posledni.A tak byl profesor Rushton vlacen spinou a blatem, napadan a zesmesnovan.
Mezi hlavni zesmesnovatele patril David Suzuki, Kanadan japonskeho puvodu, ktery svou karieru zacal jako genetik a skoncil jako clen NDP/komunista. Pripadne zajemce o dalsi podrobnosti odkazuji na Internet, kde si mohou relevantni informace vyhledat via Google klicovymi slovy "Philippe Rushton", "UWO" a "David Suzuki".

Na tento pripad jsem si vzpomnel nedavno pri diskusi v cs-clubu, kde jsem
predlozil tema charakteroveho, moralniho, kulturniho, socialniho a
inteligencniho upadku prumerne populace na uzemi byvaleho Ceskoslovenska v poslednich 60 letech. Byl jsem okamzite napaden a obvinen z rasismu, jako kdyby ceska nebo slovenska narodnost byla rasa.Pokud ty ruzne upadky chcete nejak vysvetlit:

Upadek charakterovy: Proc cesky narod povazuje za svuj narodni symbol
postavu Josefa Svejka, cloveka, ktery, pokud nebyl blb, tak uspesne blbstvi predstiral, jako zivotni ideologii? Proc nelze sestavit seznam jednoho sta
zijicich a verejne znamych Cechu, ktere lze bez vyhrad a pochyb oznacit
jako charakterni? A to prosim pouzivam jako diskvalifikaci jen vyskyt
jedince v Cibulkovych seznamech, jeho clenstvi v KSC, jasnou kolaboraci s komunistickym rezimem a takove veci. Pokud nekdo kdysi nakopl sousedova psa, poplacal sousedku po zadku, spocinul na ni vilnym okem anebo se nekde opil - takove prohresky povazuji za minimalni, k diskvalifikaci nedostacujici.

Upadek moralni: Udavani sousedu a bliznich se stalo pravidlem a nikoliv
vyjimkou. Cibulkovy seznamy budou jeste dlouho viset nad moralnim svedomim ceskeho naroda jako Damokluv mec. K videni na http://www.cibulka.com - najdete si tam strejdu!

Upadek kulturni: Byvale Ceskoslovensko i nastupnicke republiky nebyly
schopny za poslednich 60 let nijak vyznamne prispet k svetove vede a
kulture. Viz clanek http://www.humintel.com/clanek58.htm nebo Coxovu studii tri set nejznamejsich geniu - k videni na adrese: http://members.shaw.ca/delajara/Cox300.html - neni mezi nimi ani jeden Cech.

Upadek socialni: Prestoze vliv komunismu na vetsinu neduhu ceske a
slovenske spolecnosti je dostatecne znam a dokumentovan, nebyla ceska a
slovenska spolecnost schopna se od teto minulosti ocistit a distancovat -
naopak hrde zachovavaji pravni, kulturni a socialni kontinuitu s
komunistickym rezimem, at uz je to v oblasti platnych zakonu anebo
nejpopularnejsich umelcu ci kulturnich velicin a ikon. Seznamy podpisu
anticharty i dnes aktivnich popularnich osobnosti jsou k videni na
http://www.humintel.com/scans.htm.

Upadek inteligencni: Diskriminacni vzdelavaci politika komunistickeho
systemu za poslednich 50 let zpusobila nejen odchod mozku (brain-drain),
ale produkovala populaci, neschopnou souteze v mezinarodnim nebo jen pouze evropskem meritku. Viz http://www.humintel.com/idioti.htm z casopisu Respekt nebo Reflex, uz nevim. Dale vezmete v uvahu nekolik vedecky (jak jinak) pojatych tabulek a statistik, jako treba hodnoceni zemi podle pomeru poctu ziskanych Nobelovych cen k poctu obyvatel (Nobelovy ceny "za mir"se nepocitaly, to by tak schazelo, aby i Palestina predbehla Ceskou republiku!), coz je na adrese http://members.shaw.ca/delajara/Nobels.html, anebo dokonce zkoumajici vztah mezi poctem Nobelovych cen ziskanych obyvateli te ktere zeme a prumernym IQ obyvatel te zeme - coz je k videni na http://members.shaw.ca/delajara/NationalIQs.html .

Moje zakladni premisa byla, ze k charakterovemu, moralnimu, kulturnimu,
socialnimu a inteligencnimu upadku prumerne populace na uzemi byvaleho
Ceskoslovenska v poslednich 60 letech doslo z techto nekolika duvodu:

1) eliminaci zidovskeho obyvatelstva v dobe nemecke okupace a odchodem prezivsich Zidu do zahranici kratce po valce. Byl to znacny ubytek mozku
(brain-drain), zvazime-li, ze zidovske obyvatelstvo tvorilo velkou cast
obchodni a kulturni komunity zeme a ze slo radove o statisice lidi

2) odsunem/vyvrazdenim nemeckeho a madarskeho obyvatelstva v dobe
povalecneho odsunu. Stejna situace jako v pripade zidovskeho obyvatelstva, slo o zhruba 3 miliony lidi

3) odlivem/snizenim hladiny genetickeho fondu odchodem ceskeho a
slovenskeho obyvatelstva do zahranici v obdobi 1948-1989 - podrobne
vysvetleno nize - jednalo se o nejmene jeden milion inteligentnich,
charakternich a vetsinou i vysoce kvalifikovanych lidi

4) decimaci charakteroveho, moralniho, kulturniho, socialniho a
inteligencniho potencialu komunistickym systemem v obdobi 1948 az dodnes. Komunisticky rezim systematicky branil v ziskani jakkoliv devalvovaneho vzdelani detem z rodin, ktere povazoval za "tridni nepratele". Timto zpusobem vznikla nova radoby intelektualni elita zeme, ktera sve znalosti a kvalifikaci ziskala jen vlivem clenstvi svych rodicu v KSC nebo jineho druhu jejich kolaborace s rezimem a nikoliv diky svemu vrozenemu talentu a nadani. Tato podradna, ale zato komunisty schvalena elita zeme, vcetne prednich vedcu, ekonomu, profesoru a lekaru, ridi celou Ceskou republiku a Slovensko dodnes a produkuje dalsi novou generaci podradne inteligence.

Uznavam, ze vyjimky jsou mozne, ale vseobecne plati, ze hloupy, neschopny, nemoralni a zdemoralizovany ucitel tezko vyprodukuje chytreho a schopneho zaka, studenta nebo absolventa skoly. Tvrdim, ze komuniste se na ceskem a slovenskem narode dopustili intelektualniho holocaustu a moralni genocidy a meli by za neco takoveho byt pohnani k zodpovednosti i ted po 15 letech. Krome vyse uvedeneho nestesti melo byvale Ceskoslovensko stesti, protoze ke konci druhe svetove valky nedoslo k vyznamnejsimu promichani genetickeho fondu zrozenim deti, pocatych pri znasilneni ceskych a slovenskych zen sovetskymi vojaky. Takove stesti uz napriklad nemelo obyvatelstvo na uzemi byvaleho vychodniho Nemecka, kde se v primerene dobe po skonceni valky narodilo temer 2 miliony deti, jako nasledek znasilneni nemeckych zen sovetskymi vojaky. Je to popsano v knize The Fall of Berlin 1945 - Antony Beevor, strana 31. Snad to je pricinou animozity mezi Wessies (obyvatele zapadni casti Nemecka) a Ossies (obyvatele vychodniho Nemecka). Podle Wessies jsou Ossies "uplne jini Nemci". Druhym dulezitym faktorem je postupne snizovani kvality genetickeho fondu v byvalem Ceskoslovensku stalou a nekoncici emigraci. Dle udaju UNHCR (United Nations High Commission for Refugees, http://www.unhcr.org) opustilo Ceskoslovensko mezi lety 1948 az 1989 neco malo pres milion etnickych Cechu a Slovaku. Mimo snizeni kvality genetickeho fondu slo i o vyznamny brain-drain (odchod mozku) stejne tak jako v pripade vyvrazdeni/odchodu zidovskeho obyvatelstva. Probihalo to v nekolika vlnach, pocinaje vlnou "unorovou" (po unoru 1948), kde slo o zhruba 200 tisic lidi, mezi lety 1950 az 1967 prumerne uteklo do ciziny 10 az 50 tisic lidi rocne. Dalsi vetsi vlna byla "posrpnova" (po srpnu 1968), kdy rovnez odeslo zhruba 200 tisic lidi a v nasledujicich letech se prumerny odchod opet pohyboval mezi 10 az 50 tisici lidi rocne.

Nejnovejsi vlnou je vlna "polistopadova" (po listopadu 1989), dosud dobre
nezmapovana, ale jedna se opet o vyznamny pocet lidi - zhruba okolo pul
milionu lidi (jen v USA se k teto vlne radi okolo 120 tisic lidi, prislych
po listopadu 1989 a dodnes vetsinou nelegalne zustavajicich v USA) mezi
listopadem 1989 az kvetnem 2004. Tato emigracni vlna se ovsem definicne
vymyka z prislusnosti k vlnam predchozim, protoze vlastne poprve (a oproti
zvyku vln predchozich) za poslednich 60 let odchazeli do zahranici i lide
bez vzdelani a kvalifikace a casto bez umyslu se trvale v zahranici usadit,
pouze s umyslem "si nekde vydelat penize", taktez se casto po neuspechu do puvodni zeme vracejici, takze z pohledu CR a SR to vlastne ani nebyl zadny
unik mozku (brain-drain). Do vyse uvedenych poctu je treba zahrnout i 3 miliony odsunutych etnickych Nemcu (a 270 tisic zavrazdenych Nemcu pri odsunu - i kdyz soudruzi historici z Ceska tvrdi ze to bylo jen 10-20 tisic) a nekolik desitek tisic etnickych Madaru odsunutych ze Slovenska.

Pri tom vsem bych chtel zduraznit, ze netvrdim, ze ceska narodni
bezcharakternost je genetickeho puvodu - pouze se tazi, nebot jeste nemam k dispozici vysledky probihajicich studii. Jak je vseobecne znamo, je fylogeneze vyvoj druhu, tedy mravence, cloveka
jako druhu (zvaneho "mravenec","clovek"), kdezto ontogeneze vyvoj urciteho mravence, urciteho cloveka, treba Franty Vonaska nebo Vaclava Mamlase. Cili, budeme-li mluvit o nejake narodni vlastnosti, pujde o fylogeneticky podminenou (zakodovanou) vlastnost (treba zaliba v udavani), budeme-li popisovat Frantu Vonaska, ktery udaval, az se kourilo, nebo nejakeho ceskeho Pavlika Morozova, ktery udal i svoje rodice, pujde o kombinaci fylogenetickych a ontogenetickych vlivu. Kdyby to byly u nej vyhradne fylogeneticky podminene vlastnosti, tak by se tak, az na ridke vyjimky, chovali vsichni Cesi. Pokud by se udavani v ramci Cehunstva drzelo ve snesitelnych mezich (drzelo?), dalo by se mluvit vyhradne o ontogennich pricinach udavani (ziska-li jedinec sklon k udavani vychovou, napodobenim vzoru a podobne). Jenze vsichni vime, jak to s udavanim bylo a je.

Jak dal, rodaci?

Rosta Hedvicek

------

Zdroje a doporucena literatura:

Antony Beevor - The Fall of Berlin 1945

http://www.physicsforums.com/archive/t-11584

http://listserv.acsu.buffalo.edu/cgi-bin/wa?A2=ind9410&L=anthro-l&F=&;S=&P=45538

http://listserv.acsu.buffalo.edu/cgi-bin//cgi-bin/wa?A2=ind9410&L=anthro-l&D=0&P=45690

----
CS-CLUB je uzavreny soukromy internetovy diskusni klub, provozovany ze serveru mimo uzemi Ceske republiky. Nelze se na nej prihlasit primo.
Zajemci o ucast, kontaktujte, prosim, autora tohoto clanku na adrese
ross@scanlon.im1.net
----
Autor timto souhlasi s volnou redistribuci, preposilanim a publikovanim
tohoto clanku, za predpokladu, ze bude v nezmenene forme. Autor na pozadani zasle emailem verzi clanku s diakritikou. Autorske honorare prosim posilejte charitativni organizaci vasi volby v miste vaseho bydliste.

 
Související články:
Nebyl nalezen žádný související článek...
 
Komentáře čtenářů:

ORIGAMI komiks reklama
Hodnocení článku
Ohodnoťte tento článek dle toho jak se vám líbí.

Průměrné hodnocení:
--velmi slabý--

Vynikající (5)
Dobrý (1)
Nic moc (0)
Velmi slabý (44)
Bůh stále neodpovídá
09.04.2003
Krajina po záplavě
Dittmar Chmelař
... má své nesporné výhody a přednosti!...
[více]

E-knihy
15.02.2021
Železo 15
Dittmar Chmelař
15., závěrečná část SF románu Vojtěcha Mornsteina na pokračování....
[více]

Historie
12.01.2016
Jak tomu bylo za 2. světové.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Chystané knihy
17.06.2004
Černá kniha minulosti
Rostislav Hedvíček
......
[více]

MAGNERON
10.07.2010
MAGNERON
Dittmar Chmelař
Diagnostika a léčba lidských onemocnění na základě spektrální analýzy vířivých magnetických polí lidského mozku....
[více]

Politika
23.08.2023
Referendum - nejvyšší a nejposvátnější forma demokracie.
Dittmar Chmelař
Referendum v Polsku během letošních zářijových parlamentních voleb....
[více]

Portrét
20.09.2004
Takhle komentuje Jaromír Bosák .............no prostě paráda!
Dittmar Chmelař
Takhle komentuje více než profík....
[více]

Sekyroviny
08.07.2020
Moravskoslezští bastardi
Dittmar Chmelař
......
[více]

Sexuální kečup
31.03.2003
Mlčení nic nezmění.
Dittmar Chmelař
...Hmmm...Kéž by to byla pravda!...
[více]

Věda
18.06.2015
O maskulinizaci vědy.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Naše ikonka
ORIGAMI


Coded by Pavel Nero Kramný | Graphics by Josef Fraško
© 1995 - 2024 Dittmar Chmelař - MikroMedia

MirkoMedia