Zpět na hlavní stránku
Přepnout na KOMIKS
Nabídka
- Hlavní stránka
Historie
MAGNERON
Politika
Portrét
Recenze
  - Chystané knihy
Sekyroviny
Umění
  - Bůh stále neodpovídá
  - E-knihy
  - Sexuální kečup
Věda
- Galerie
- Archiv
- Členská sekce

Nejčtenější
- Mlčení nic ne (262703)
- Registrované (228308)
- Jak si naši p (91116)
- Takhle koment (72362)
- Cenzura české (65985)
- Píseň o rumu (63518)
- Sci-fi: Vrazi (63023)
- Já Tarzan (62691)
- China Miévill (62158)
- Jak Rostislav (61091)

Anketa
Momentálně není žádná anketa...

Vytvořeno v
Publikační systém AZRAEL 2.0

Novinky e-mailem
Chcete dostávat info e-mail s novinkami? Pak vepište svůj e-mail do formuláře a novinky vám začnou chodit přímo do vaší schránky!

Pokud už e-maily nechcete dostávat, odhlaste se zde.


Partneři
Oficiální stránky Andrzeje Sapkowského v ČR

Specializovaný web o komiksu

komiks.cz

SCIFIWORLD

Internetové knihkupectví KRAKATIT

Utopený Archimédes - Kritika pavědy

Nakladatelství Netopejr

CREW

FantasyPlanet.cz

Sponzoři

ORIGAMI komiks reklama
   Článek: Kdo se bojí Virginie Woolfové...tedy Vladimíra Hučína?
Vyšlo: 26.02.2003 | Rubrika: Politika
Napsal: Rostislav Hedvíček | Komentářů: 403 | Prohlížení: 8232

 
Demokracie "po česku" v praxi...
 

Kdo se boji Virginie Woolfove.. tedy.. Vladimira Hucina? (O filmech a nekterych podobnostech mezi Ceskou republikou a Afganistanem)


Chodim rad do kina, priznavam rovnou. Vetsinou ani ne ty "akcni filmy", protoze povazuji hollywoodskou verzi "akce" za stezi uveritelnou ... a taky uz jsem leccos sam zazil a "dokud nezkusim, neuverim", jak tady zpivaji v reklamach. Davam prednost filmum, ktere se snazi neco rict, bez ohledu zda jsou to A a nebo B filmy.
Film "Kdo se boji Virginie Woolfove?" mi nedavno probleskl mysli. Ne, ze bych premyslel nad tim, kdo se ji opravdu bal, pokud vubec nekdo, ale nazev filmu se mi vybavil, kdyz jsem cetl o tom, jak si slavny falesny humanista a cesky prezident Vaclav Havel buduje zasobu svych vlastnich politickych veznu. Byvaly dustojnik BIS Vladimir Hucin je umlcovan v ruznych vezenich a psychiatriich (pamatujete jak v Sovetskem svazu drzeli nektere jejich disidenty jako Scaransky nebo Sacharov v blazincich?) od unora minuleho roku. A ted 13. unora 2002 s nim budou delat naraficeny soud a ministr vnitra CR Stanislav Gross uz mezitim vyhlasil v televizi, ze on uz dopredu vi, ze Hucin je vinen. Tak si aspon predstavuji "nezavisle soudnictvi" v Ceske republice. Kdo se asi tak moc Vladimira Hucina boji?
Odpoved je zrejma a jednoducha: Byvali komuniste, kteri jsou stale u moci. Sametova revoluce byl podfuk. Komuniste se nikdy moci nevzdali - jen presli do politickych stran s jinymi jmeny, prevlekli kabaty a zustali u moci.
Anatolij Golicyn, ktery zbehl od KGB, napsal v jeho knize "Podvod s perestrojkou" na strane 205 nasledujici: "Zapad naprosto nezvladl pochopit umyslne podvodnou podstatu novych ´demokratickych´ a "ne-komunistickych´ struktur, ktere prisly k moci v SSSR a vychodni Evrope. Zapad se naopak radoval z toho, ze byvali takzvani ´disidenti´, kteri byli Zapadem chapani jako ´pronasledovana politicka opozice´, se nyni stavaji prezidenty, premiery, cleny vlad a parlamentu a velvyslanci v techto novych strukturach. Komuniste zcela uspeli v zameru Zapadu utajit skutecnost, ze tato takzvana ´politicka opozice disidentu´ byla vytvorena, vychovana a rizena komunistickymi stranami a tajnymi sluzbami vychodniho bloku behem dlouheho udobi pripravy na ´perestrojku´. Vsechny politicke a bezpecnostni moznosti a zdroje byly plne vyuzity ve prospech teto strategie."
Protoze vice lidi v dnesni Americe ma jasno pouze kde je Afganistan, nez aby vedeli kde je Ceska republika - dovolte mi, abych vysvetlil sitruaci na Cesko-Afganistanskem srovnani:
Vetsina lidi, kteri dnes sleduji udalosti v Afganistanu, je prekvapena neprijemnou skutecnosti, ze Afganci sami neprojevuji nejake odhodlani se s Talibanem vyporadat a nechavaji je jit, at uz do do zahranici a nebo dokonce do jejich rodnych vesnic, jakoby se nic nestalo! Neexistuje nejaka povsimnutelna vule k dosazeni spravedlnosti. Okamzite je vsechno zapomenuto. Abdul Haq, dle vsech zdroju slusny a vzdelany clovek, byvaly velitel mudzahedinu behem sovetske okupace, invalida, ktery ztratil jednu nohu kdyz slapl na minu, byl brutalne zavrazden talibanskou "spravedlnosti" pred par tydny, kdyz se vratil do Afganistanu. A ted je najednou vsechno zapomenuto a nikdo nema zajem o dosazeni spravedlnosti v tomto a tisici dalsich pripadu. Pokud to pujde takovym stylem dal, tak jeste uvidime talibanske vrahy ve vladnich pozicich soucasne afganske vlady!
A pritom existuje precedent tehle silene situaci - a proto o tom mluvim! Uprostred Evropy, v Ceskoslovensku - dnesni Ceske republice. Komunisticka vlada zavrazdila tisice lidi behem jejich vlady do roku 1989, ale bez ohledu na to, kdyz humanismus predstirajici autor divadelnich her Vaclav Havel prisel k moci koncem roku 1989, tak jeho vlada vyhlasila pravni kontinuitu (pokracovani pravniho radu) s predchazejicim vrazednym komunistickym rezimem a stari komuniste se podili na moci dodnes. I kdyz rict "podili se na moci" je podceneni situace - oni jednoduse zustali u moci. V soucasne vlade Ceske republiky z 18 ministru je 18 byvalych clen komunisticke strany.
Pokud tento zarny "evropsky priklad" bude nasledovan v Afganistanu, tak muzeme predpokladat, ze Mullah Omar a Osama Bin Laden budou zpatky u moci behem par mesicu nebo do roku. Americke bomby je vytlacily od moci jen docasne, ne trvale. Coz mi prinasi vzpominku na dalsi film - byl to druhorady film s Chuck Norris a Lee Marvin jmenem Delta Force. Film byl volne inspirovany skutecnymi udalostmi z te doby, kdy americke dopravni letadlo bylo uneseno do Beirutu a jeden z cestujicich, potapec americkeho namornictva byl zavrazden.
Ve filmu velice realisticky vypadajici arabsti teroriste sebejiste odmitaji jakekoliv americke pozadavky o propusteni rukojmich - jak jinak. Ovsem kdyz se tam prihrne Delta Force, bomby zacnou vybuchovat a ohnostroje rozsviti oblohu, pak najednou chnapou telefon a krici: : "Americane, ja chci vyjednavat!" (a jak uz to chodi ve filmech "prilis pozde, bastardi, prilis pozde"). Mrazive podobna situace se opakovala, kdyz Spojene staty pozadovaly vydani teroristu z Afganistanu - Mullah Omar byl prilis hrdy, byt jen na to, aby jen se Spojenymi staty mluvil - ovsem kdyz bomby zacaly prset z oblohy v Kandaharu, najednou byla hrdost pryc a byl dostatecne skromny na to, aby si zachranil kuzi na zadnim sedadle motocyklu a byl vice nez ochoten vyjednavat s Hamid Karzai.
Uz to chapete? Tak se vrattme do Ceske republiky. Zadne bombardovani vychodni Evropy se nikdy nekonalo - zda je to dobre nebo ne zalezi na tom, jak se na to divate - ale prinejmensim se dosud nekonalo. Komuniste, co se tyka lidskych prav a hodnoty lidskeho zivota, jsou ideologicti pokrevni bratri Talibanu a teroristu z Al-Qaeda - proste jim na tom nezalezi! Navzdory vsem prohlasenim o tom, jak jsou ted "demokraticti", komuniste stale vladnou Ceske republice a smesny humanista Vaclav Havel byl jejich kumpanem od prvopocatku. A i kdyz si to ti myslici mysleli uz davno, nikdo nemel zadne dukazy. Ty dukazy byly objeveny jednim snazivym dustojnikem ceske tajne sluzby BIS, Vladimirem Hucinem. Proto ted hnije ve vezeni, proto ho strkaji do blazince a proto bude ted postaven 13. unora pred zinscenovany soud, v nejlepsich komunistickych tradicich, s vysledkem dopredu znamym.
Ceska vlada (jejiz vsichni clenove jsou byvali komuniste) se boji Vladimira Hucina. Jsou cim dal vic nervoznejsi z opakovaneho (naposledy 9. ledna 2002) napominani Helsinskym vyborem americkeho Congresu, o porusovani lidskych prav a svobody projevu v Ceske republice ().
Slavny "humanista" a loutka komunisticke vlady, president Ceske republiky Vaclav Havel, prijemce ceny Americke pravni asociace za rok 2001 CEELI "Cena za vladu zakonu", se boji Vladimira Hucina. Hlava ceske Poslanecke snemovny Vaclav Klaus, prijemce hromad cestnych doktoratu z americkych universit (ti americti profesori proste MILUJI evropske levicaky!) se boji Vladimira Hucina. Jak dlouho tato situace bude prehlizena? Jak dlouho budou cesti komunisticti spioni sedet ve velitelstvi NATO v Bruselu a predavat vojenska tajemstvi do Ruska?
Verim, ze vychodoevropske narody, chteji-li tedy zustat soucasti civilizovaneho sveta, by se mely zbavit svych vlastnich komunistu velmi velmi rychle - a poslouchat uz ted, co se jim rika - hned napoprve. Protoze muze dojit k situaci pozdeji, ze uz nikdo nebude ochoten slyset je same, az budou vriskat: " Ja chci vyjednavat!"

 
Související články:
Nebyl nalezen žádný související článek...
 
Komentáře čtenářů:

ORIGAMI komiks reklama
Hodnocení článku
Ohodnoťte tento článek dle toho jak se vám líbí.

Průměrné hodnocení:
--dobrý--

Vynikající (0)
Dobrý (1)
Nic moc (0)
Velmi slabý (0)
Bůh stále neodpovídá
09.04.2003
Krajina po záplavě
Dittmar Chmelař
... má své nesporné výhody a přednosti!...
[více]

E-knihy
15.02.2021
Železo 15
Dittmar Chmelař
15., závěrečná část SF románu Vojtěcha Mornsteina na pokračování....
[více]

Historie
12.01.2016
Jak tomu bylo za 2. světové.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Chystané knihy
17.06.2004
Černá kniha minulosti
Rostislav Hedvíček
......
[více]

MAGNERON
10.07.2010
MAGNERON
Dittmar Chmelař
Diagnostika a léčba lidských onemocnění na základě spektrální analýzy vířivých magnetických polí lidského mozku....
[více]

Politika
23.08.2023
Referendum - nejvyšší a nejposvátnější forma demokracie.
Dittmar Chmelař
Referendum v Polsku během letošních zářijových parlamentních voleb....
[více]

Portrét
20.09.2004
Takhle komentuje Jaromír Bosák .............no prostě paráda!
Dittmar Chmelař
Takhle komentuje více než profík....
[více]

Sekyroviny
08.07.2020
Moravskoslezští bastardi
Dittmar Chmelař
......
[více]

Sexuální kečup
31.03.2003
Mlčení nic nezmění.
Dittmar Chmelař
...Hmmm...Kéž by to byla pravda!...
[více]

Věda
18.06.2015
O maskulinizaci vědy.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Naše ikonka
ORIGAMI


Coded by Pavel Nero Kramný | Graphics by Josef Fraško
© 1995 - 2024 Dittmar Chmelař - MikroMedia

MirkoMedia