Zpět na hlavní stránku
Přepnout na KOMIKS
Nabídka
- Hlavní stránka
Historie
MAGNERON
Politika
Portrét
Recenze
  - Chystané knihy
Sekyroviny
Umění
  - Bůh stále neodpovídá
  - E-knihy
  - Sexuální kečup
Věda
- Galerie
- Archiv
- Členská sekce

Nejčtenější
- Mlčení nic ne (262718)
- Registrované (228323)
- Jak si naši p (91128)
- Takhle koment (72377)
- Cenzura české (65998)
- Píseň o rumu (63530)
- Sci-fi: Vrazi (63033)
- Já Tarzan (62703)
- China Miévill (62169)
- Jak Rostislav (61109)

Anketa
Momentálně není žádná anketa...

Vytvořeno v
Publikační systém AZRAEL 2.0

Novinky e-mailem
Chcete dostávat info e-mail s novinkami? Pak vepište svůj e-mail do formuláře a novinky vám začnou chodit přímo do vaší schránky!

Pokud už e-maily nechcete dostávat, odhlaste se zde.


Partneři
Oficiální stránky Andrzeje Sapkowského v ČR

Specializovaný web o komiksu

komiks.cz

SCIFIWORLD

Internetové knihkupectví KRAKATIT

Utopený Archimédes - Kritika pavědy

Nakladatelství Netopejr

CREW

FantasyPlanet.cz

Sponzoři

ORIGAMI komiks reklama
   Článek: Důchodci, noste hlavu hrdě vzhůru!
Vyšlo: 19.08.2023 | Rubrika: Politika
Napsal: Dittmar Chmelař | Komentářů: 0 | Prohlížení: 288

 
Hold všem našim důchodcům.
 

Důchodci, noste hlavu hrdě vzhůru!

V českém mediálním prostoru se nebývale rychlým tempem množí názory, úvahy a články nejenže dehonestující důchodce, ale téměř přímo vyzývající k jejich terminaci. I já už patřím mezi ty, kteří „bouchali ještě v socíku“ (viz např.: https://medium.seznam.cz/clanek/jaroslav-kral-konec-gerontokracie-proc-omezit-volebni-pravo-senioru-17374). Ale nejenom v něm. Od roku 1989 jsem bouchal a stále již 33 let bouchám taktéž v kapitalíku (v poslední době jako pracující důchodce - vysokoškolský pedagog), aby naše společnost byla i nadále dynamická a rozvíjející se. Ne, nebojte se, nebudu jakkoli na toto téma moralizovat. Uvedu jen pár neoddiskutovatelných skutečností svědčících o tom, že odepisovat důchodce je stejný nesmysl, jako volit neschopné a veskrze impotentní politiky.

-              Byli jsme to my, současní důchodci-boomeři, kteří kromě jiného vymysleli a uvedli v život všechny ty věci, kterými se současní mlaďoši do úmoru opájejí a bez nichž by nemohli žít - televizí počínaje, přes magnetofony, videa a CD přehrávače pokračujíce a počítači, internetem, mobilními telefony, tablety a smartphony konče.

 

-                 Byli jsme to my, současní důchodci, kteří jsme poprvé vzlétli do vesmíru a dali jsme tak lidstvu (tedy všem těm, kteří tady budou po nás) šanci na to, aby se někdy v budoucnosti mohlo evakuovat pryč od Slunce, které za několik miliard let změní naši planetu v oblak žhavého plynu.

 

-            Byli jsme to my, kteří jsme museli chodit na vojnu, na subotniky a akce Z, na prvomájové a lampionové průvody, na veřejné schůze jediné neomylné politické strany, museli jsme se stávat členy údernických brigád, neustále překračovat nesmyslné pracovní závazky a pořád stát v nekonečných frontách na základní životní potřeby, dámskými vložkami počínaje a toaletním papírem konče. A za to vše jsme si nemohli ani na chvíli vystrčit frňák za drátěný plot, kterým byl obehnán náš kotec, abychom se nadechli aspoň trošičku dýchatelného vzduchu.  

 

-            Byli jsme to my, kteří jsme vytvářili hodnoty, které současní nedůchodci ničí. Podívejte se na posprejované domy, zničené autobusové a železniční zastávky, dopravní značky a na naše dřívější úrodná pole, která uživila nejenom nás, ale celý bývalý Sovětský svaz, na kterých se dnes tyčí nesmyslné monumenty obřích skladišť a hal, díky kterým se naše krásná země dnes pyšní hrdým titulem Skladiště a montovna Evropy.

 

-             Byli jsme to my, kteří jsme části současné Mladé gardy umožnili svou prací dostat se bez námahy k prostředkům umožňujícím jim studovat zbytečné a nesmyslné obory na vysokých školách, stejně jako flákat se v ještě zbytečnějších neziskovkách.

 

-             Byli jsme to my, kdo jsme museli žít v naprosto zdravotně nevhodných životních podmínkách. Voda se nedala téměř pít a vzduch dýchat. Koncentrace škodlivin v těchto komoditách překračovala hodnoty polétavého prachu a chemických škodlivin tisícinásobně, než je tomu v současnosti. Kdyby kdokoli z nás pozvedl proti této skutečnosti hlas a nedej bože by chtěl tuto situaci změnit, skončil by tam, kde dnes již nejsou žádná volná místa, díky čemuž je naše vězeňská služba nyní na samotném okraji svého kolapsu.

  -       Byli jsme to my, komu pásy sovětských tanků v roce 1968 zcela zmasakrovaly naše sny inspirované ideály Pražského jara o našem lepším příští po našem dvacetiletém pobytu v komunistickém pracovním táboře. Mnohým z nás dvacetiletá „normalizace“ zničila naše mládí, tedy nejlepší léta našich životů, které nám nezrekompenzují ani sebelepší důchody.

-        Byli jsme to my, kteří jsme žili v době testování jaderných zbraní ve formě nadzemních jaderných pokusů, při kterých koncentrace radioaktivních látek v ovzduší byla sedminásobně vyšší, než tomu bylo po jaderné katastrofě v Černobylu. Navíc Černobyl vykopal našemu zdraví pěkně hlubokou jámu, z níž se mnozí z nás ještě dnes marně snaží dostat.

Za to všechno by současní důchodci doživší se svého důchodu „bouchající ještě za socíku“ a žijící v době, kdy se všechno kolem nich mění v jedno velké, bezbřehé inflační inferno, nejenže neměli být odsuzováni a dehonestováni, ale ctěni a ohodnocováni mnohem lépe, než se tak v současnosti v české kotlině děje. Bohužel je tomu právě naopak. Místo vděku jsou současní důchodci stále více současnými mlaďochy ožebračováni s odkazem na to, že nic nedělají, a přesto berou důchod. Současní důchodci by měli být obdivováni, obletováni a uctívání už jen za to, že přežili hroznou, vražedně krvavou mašinérii s názvem komunistický socík, ve kterém museli žít a do úmoru pracovat. Bohužel, současná společnost místo nich adoruje anorektické „influencerské“ rozhoďnožky, VIPy a pipky VIPky s vylízanými mozky a díky financím, kterými jsou neskutečně přepláceni, zcela zdegenerované sportovce.  

V každém případě, vy, mladí, dnes stojíte na ramenou nás, životem zocelených opravdových obrů, abyste na nich mohli dohlédnout mnohem dál, než jsme mohli dohlédnout my, odepsaní, stále žijící vyžírkové. Když se ale tak dívám kolem sebe, tak současná mladá generace se buď dívá zcela jinam, než by měla, anebo je úplně slepá, a tudíž díky této slepotě hloupá. Hloupá ne jako osazenstvo Jurského parku, protože bych tímto přirovnáním veskrze chytré dinosaury urazil, ale hloupá jak necky.

 P.S.: Jako vysokoškolský pedagog mohu statisticky doložit, jak prudce v současné době klesají znalosti, zručnost a jiné praktické dovednosti studentů. Když se tak děje u studentů, jak to pak asi vypadá u zbytku naší mladé populace?

 
Související články:
Nebyl nalezen žádný související článek...
 
Komentáře čtenářů:

ORIGAMI komiks reklama
Hodnocení článku
Ohodnoťte tento článek dle toho jak se vám líbí.

Průměrné hodnocení:
--vynikající--

Vynikající (3)
Dobrý (0)
Nic moc (0)
Velmi slabý (0)
Bůh stále neodpovídá
09.04.2003
Krajina po záplavě
Dittmar Chmelař
... má své nesporné výhody a přednosti!...
[více]

E-knihy
15.02.2021
Železo 15
Dittmar Chmelař
15., závěrečná část SF románu Vojtěcha Mornsteina na pokračování....
[více]

Historie
12.01.2016
Jak tomu bylo za 2. světové.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Chystané knihy
17.06.2004
Černá kniha minulosti
Rostislav Hedvíček
......
[více]

MAGNERON
10.07.2010
MAGNERON
Dittmar Chmelař
Diagnostika a léčba lidských onemocnění na základě spektrální analýzy vířivých magnetických polí lidského mozku....
[více]

Politika
23.08.2023
Referendum - nejvyšší a nejposvátnější forma demokracie.
Dittmar Chmelař
Referendum v Polsku během letošních zářijových parlamentních voleb....
[více]

Portrét
20.09.2004
Takhle komentuje Jaromír Bosák .............no prostě paráda!
Dittmar Chmelař
Takhle komentuje více než profík....
[více]

Sekyroviny
08.07.2020
Moravskoslezští bastardi
Dittmar Chmelař
......
[více]

Sexuální kečup
31.03.2003
Mlčení nic nezmění.
Dittmar Chmelař
...Hmmm...Kéž by to byla pravda!...
[více]

Věda
18.06.2015
O maskulinizaci vědy.
Dittmar Chmelař
......
[více]

Naše ikonka
ORIGAMI


Coded by Pavel Nero Kramný | Graphics by Josef Fraško
© 1995 - 2024 Dittmar Chmelař - MikroMedia

MirkoMedia